• Aktuelt
 • Bibliotek

  1. juni braker det løs! Lillestrømbibliotekene inviterer alle barn i 1. til 7. klasse i Lillestrøm kommune med på Norges kuleste lesekampanje som varer fra 1. juni til 31. august.

  Portrett av Sofi Oksanen Foto: Toni Härkönen

  23. mai møter du Sofi Oksanen på Lillestrøm bibliotek i samtale med Ragnhild Malfang fra Lillestrøm bibliotek.

  Norsk flagg foto: Christian Wangberg / Lillestrøm kommune

  Grønne dager ute, røde dager i kalenderen!

  Besøksbibliotekar Kari foto: Siri Ann Gabrielsen

  Hils på Lillestrømbibliotekene! Hver uke reiser vår besøksbibliotekar, Kari, rundt i kommunen og leverer og henter bøker, lydbøker og filmer hos våre hjemmelånere. Selv om de selvfølgelig setter pris på tilgang til bibliotekets samling, mistenker vi at de setter enda mer pris på besøk av vår blide kollega. La oss bli litt bedre kjent med Kari!

  Barnebibliotekar Marie leser høyt for 2. klasse

  Seks bibliotek, ni bibliotekarer og 1300 andreklassinger. Det er tid for «Hva gjemmer boka?»!

  Lillestrømbibliotekene har de siste årene fått mye oppmerksom for sine aprilspøker. I fjor gikk saken om Lillestrømbibliotekene som nudistbibliotek viralt i sosiale medier. Årets aprilspøk om vindmøller på taket ble også fort delt på sosiale medier og kom på trykk i Romerikes Blad.

  Du kan nå booke Lillestrøm biblioteks møterom hjemmefra via den digitale løsningen Bookup.

  Uansett om du skal på fjellet eller stranden må du ha med deg lesestoff! Sørg for at du får lånt alt du trenger før påskeferien.

  Påsketid er krimtid! Nedenfor finner du bibliotekar-Annes beste krimtips.

  Hver mandag kl 18.00 skjer det ulike ting i naturens tegn på scenen i biblioteket.

  Spillbibliotekar Håkon

  Hils på Lillestrømbibliotekene! Det er ikke mange bibliotek i Norge som har en egen spillbibliotekar, men det har vi! Håkon er nyutdannet bibliotekar som skal hjelpe oss å levle opp våre spillkunnskaper. Her er 4 kjappe om han.

  Litterært pusterom Foto: Siri Ann Gabrielsen

  I Litterært pusterom tar vi tilbake høytlesning for voksne. Det krever ingen forberedelser, alt du trenger å gjøre er å møte opp! Oppstart 2. mars.

  Foto: Skåber og Aisato på Lillestrøm bibliotek

  Søndag 5. februar fikk vi virkelig testet ut biblioteket som en stor arrangementsarena! Det var tydelig at publikum satte pris på det ekstraordinære søndagsarrangementet med Linn Skåber og Lisa Aisato.

  Elisabeth er det nyeste tilskuddet til Lillestrømbibliotekene-teamet. I bibliotekmiljøet er hun kjent for å være en knakende god bokbader og vi gleder oss til å se henne i aksjon! Det blir allerede 5. februar i samtale med Linn Skåber og Lisa Aisato!

  Ønsker du å få med deg hva som skjer på biblioteket hjemmefra? Fra januar til og med mars arrangerer Lillestrømbibliotekene tilbudet «BibliotekTV».

  Bord med pepperkakehus

  Endelig er det desember, og vi i Lillestrømbibliotekene gleder oss til jul! Det blir tidenes første jul på Lillestrøm bibliotek, og det skal feires med dere! Vi håper du vil ta turen innom biblioteket i desember, enten det er for å se på juletreet, pugge til eksamen, lese avis, se juleteater eller låne en gobok til juleferien.

  Åsne Seierstad til Lillestrøm bibliotek

  Lillestrømbibliotekene har gleden av å annonsere at Åsne Seierstad den 23.11 kommer til Lillestrøm for å snakke om sin nyeste utgivelse, "Afghanerne". Samtalen blir ledet av redaktør Cathrine Sandnes.

  Lånekort

  For å låne bøker eller andre medier på Lillestrømbibliotekene må du ha kort og PIN-kode. Men visste du at du kan bruke det samme kortet på alle bibliotekene i kommunen?

  Program for september

  Lillestrøm bibliotek er åpent, og vi ønsker å takke hver og én av dere som deltok og gjorde åpningsuka til en fest. Nå er alle seks bibliotekene, Fetsund, Frogner, Lillestrøm, Skedsmokorset, Strømmen og Sørumsand åpne igjen, og vi ønsker dere velkommen tilbake til bibliotekene deres.

  krone

  17. august skjer det. Den årlige skolestartdagen. Etter en lang og deilig sommerferie er det tilbake til tørre fag og lekser. Men også gode venner, nye utfordringer og spennende møter. Kanskje skal man i tillegg begynne på ny skole, i ny klasse eller få en ny klassekamerat?

  sandman

  Det er med skrekkblandet fryd jeg ser traileren for Sandman-serien på Netflix. I over 20 år har det vært snakk om å filmatisere tegneserien- hver gang har man gitt opp i forsøket. Men nå i august 2022 skjer det endelig. Forfatteren Neil Gaiman selv er entusiastisk og dypt involvert, og det lover godt. Samtidig nages jeg av forestillingene om hvor feil dette kan bli. 

  Hilde Pallandino

  Hilde S. Pallandino har reist og bodd verden rundt. Men det er på gåturer i skogene og elveområdet rundt Sørumsand og Fetsund hun har tenkt ut plott og struktur i krimboka Den som frykter snøen. Området ser idyllisk ut, men har satt i gang tanker som førte til en svært spennende fortelling. 

  Hva er viktig for unge der de bor? Er det forskjell på hva som er viktig hvis du bor i bygd eller by, blokk eller enebolig?

  5. juni er det Verdens miljødag, og i juni måned oppfordrer vi til å plukke fem biter søppel hver dag! Ta gjerne bilde av det, og bli med i trekningen av flotte premier.